Användarnamn:
Lösenord:

Logga in

Midsommar 2017

Rapport från 2017 års midsommarfirande i Smyckeparken.
Efter att med spänning följt väderleksrapporterna via data och appar bestämdes att Smyckegården skulle göras i ordning för att användas i reserv vilket också gjordes på torsdagskvällen.

Men väderläget ändrades under natten och regnet skulle passera något senare än beräknat och då togs beslutet att stången åtminstone skulle lövas och resas sedan fick vi avvakta och se hur väderleken blev.

Midsommarstången började lövas klocka 10.00 och det hade redan samlats ett femton tal personer som hjälpte till med att löva stången ringar och knyta kransar och det var lite spännande att se om våra äldre damer skulle klara av det då våran yngste Daniel som brukar vara boss vid stången var frånvarande.

Men det var inget att oroa sig för, då stången blev väldigt fin och klar i god tid före utsatt resningstid och nu var det femtiotal personer som var samlade och hjälpte till.

Prick klockan 12.00 restes stången. Sedan hälsade ordförande alla hjärtligt välkomna och musikanterna började spela.

Matutdelningen började som enligt schema 13.30 . Sill och potatis,gräddfil,gräslök och ostbuffe eller hamburgare med bröd och till detta valfria tillbehör.
Till dom allra minsta fanns det skinnfri grillad korv med bröd.
Maten var grattis för boende i Smyckeparken och för medföljande som ville äta fanns det biljetter att köpa för 20 kr st.
Vi serverade 220 Hamburgare, 98 sill och potatis samt 50 korvportioner. Mat serveringen flöt otroligt bra trots stor anslutning och ett visst köande.

Precis lagom till Anki började gå ut bland borden och delade ut glass till alla barnen och godis skulle delas ut från grillhuset öppnade sig himlens portar och regnet började vräka ner och det blev till en naturlig avslutning på en 2.5 timmar långt Midsommarfirande i Smyckeparken med som mest C:a 400 deltagare.

I det stora hela var tillställningen mer än godkänd fast vi saknade våra musikanter Fredrik och Pernilla samt deras välsjungande dotter Elvira.

Nästa arrangemang är resan till Skara sommarland den 29/7
Biljettförsäljning från fredag den 7/7 kl.18.00- 19.00 och ett för vår del oprövat arrangemang tillsammans med dom lokala hyresgästföreningarna Pärlan, Ädelstenen,Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg, Stena Fastigheter AB Göteborg och Bostadsbolaget.

Med förhoppning om en trevlig sommar önskar Styrelsen LH Smyckeparken.