Användarnamn:
Lösenord:

Logga in

Bostadsmöte 2019-11-04

Hej mina vänner, här kommer en rapport från årets höst möte där Stena brukar närvara, som i år var förstärkt med personal från Räddningstjänst och polisen och det var kanske därför mötet blev så välbesökt.

Vi var cirka 130 personer närvande och det känns skönt att det är så många som bryr sig om sitt område. Rolf öppnade mötet och presenterade snabbt kommande evenemang fram till Nyår. Rolf utsågs till moderator och lämnade ordet först till räddningstjänsten som bland annat berättade om de svårigheter som uppstår vid bränder. De uppmanade oss att inte öppna dörrar till garage som är angripna av eld och att vi är behjälpliga vid brand genom att säppa in personal från räddningstjänst vid brand. Polisen tog vid berättade att detta speciella branden var riktad mot en speciell person och inte mot området eller andra boende. Därefter tog man över från polisen där vi något förvånande fick höra att bostadsinbrott minskat i området och det är ju bra men som en mamma sa det är inte bra att vara ute på vissa lekplatser i området och det står eller sitter ungdommar och obeskymrat röker på och försöker man ringa polis så får man orimliga väntetider eller blir bortproriterad. Och detta är inte det man vill uppnå utan se att det kommer någon för att ta reda på vad som pågår. Det går inte att få stopp på detta genom att blunda för det som pågår.

Sedan kom det många frågor om trygheten i området bland annat från hemtjänsten som menade att det fanns rädsla för att jobba i Smyckeparken. Trygghetsfrågorna var många och skulle tagas upp igen vid trygghetsvandringen den 25/11.Sedan presenterade sig våran nye förvaltare Markus Andreasson sig och övriga närvarande från Stena var uthyrare Dilan, Fastighetsansvarig Anki, blivande trygghetsvärd Mia,
relationsförvaltare Sari samt fastighetsvärdarna Christer, Andreas, Birger och Lance. Markus pratade om nya portlås mot en liten hyreshöjning där 50% måste vara för.Vid störningar skall man ringa störningsjouren så det blir registrerat.Stena inleder också ett samarbete med Göteborgsstad om trygghetslägenheter där man kan få lägenheten trygghetsanpassad om den ena boende är över 80 år. Hissrenoveringarna blir på Smyckegatan 57-68 under 2020. Stena kommer även att arrangera sommarjobb för ungdomar under 2020. Båtturen kommer även att arrangeras 2020 med utökade platser och sker någon gång före midsommar. Så var vaksam när lapparna kommer ut så ni inte missar.